Sabina Čudić odgovorila hoće li se kandidirati za predsjednicu Naše stranke

O. K.
Sabina Čudić odgovorila hoće li se kandidirati za predsjednicu Naše stranke
Foto: O. K. / Radiosarajevo.ba / Sabina Čudić i Damir Mašić na današnjoj pres-konferenciji

Na današnjoj pres-konferenciji Naše stranke i SDP-a, govorilo se i o izborima za predsjednika strnaka u maju, koje će održati obje stranke.

Na pitanje novinara da li su za sada jedini kandidati za predsjednika Naše stranke Damir Marjanović i trenutni predsjednik ove stranke Peđa Kojović, Sabina Čudić je kazala da je proces delegiranja i nominacije još uvijek u toku.

"Tek po završetku tog procesa mi možemo ići u izbor predsjednika stranke. Za sada nešto više nominacija ima gospodin Kojović, ali to su interni akti, koje ćemo objaviti kada se cijeli proces završi”, kazala je Čudić.

Na pitanje da li je ona jedan od kandidata, Čudić je kazala da ona nije kandidat ni za kakvu izvršnu funkciju u stranci osim u Glavnom odbrou.

Damir Mašić je komentirao I predstojeće izbore u SDP-u. kazavši kako je njegov favorit Nermin Nikšić.

“On se odupro zagrljaju SDA I zbog toga je moj favorit između četiri kandidata za predsjednika SDP-a. Ovime smo mi pokazali da smo otvorena stranka i da smo po tom ptanju na visokom stupnju demokratije, kada se radi o izborima unutar stranke”, kazao je Mašić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije