Ruta "Noćnih vukova": Prolaze kroz Bijeljinu, Brčko, Banju Luku i Doboj

Radiosarajevo.ba
Ruta "Noćnih vukova": Prolaze kroz Bijeljinu, Brčko, Banju Luku i Doboj
FOTO: Facebook / Noćni vukovi s Putinom
Ruski bajkeri "Noćni vukovi" dolaze u BiH, iako je njihovom vođi Aleksandru Zaldostanovu zabranjen ulazak u BiH, jer je proglašen opasnošću po nacionalnu sigurnost, kao i Saša Savić, srbijanski državljanin koji slovi za šefa "Noćnih vukova" na Balkanu. Njihova turneja  u BiH trajat će od 20. do 22. marta

"Tura će se održati, čak i bez mene, ali je oni ne mogu zaustaviti", izjavio je za agenciju Interfax Zaldastanov, zvani Hirurg, za kojeg mediji pišu da je jedan od najboljih prijatelja ruskog predsjednika Vladimira Putina.

U okviru devetodnevne rute "Ruski Balkan", članovi ove ruske motociklističke grupe preći će maršutu od 2.000 kilometara koja obuhvata: Beograd - Novi Sad - Frušku Goru -  Bijeljinu - Brčko - Banjaluku - Doboj - Valjevo - Čačak - Kruševac - Niš - Belu Palanku - Ćupriju - Jagodinu - Kragujevac - Belu Crkvu - Beograd.

Šef srpske ekspoziture “Noćnih vukova” Saša Savić izjavio je da neće pokušavati da uđe u Republiku Srpsku, ali da će ostali članovi bajkerske grupe učestvovati u motociklističkoj turneji. On je najavio i da će tužiti vlasti u Sarajevu i ministra Dragana Mektića jer ne želi da neko kalja njegov ugled i ugrožava bezbjednost njegove porodice.

“Tražit ću i odgovor zašto sam opasan za nacionalnu bezbjednost BiH. Branim svoj ugled, ugled ‘Noćnih vukova’ i Hirurga”, rekao je Savić. On je dodao i da nikada nije pozivao na rat, već na slogu i jedinstvo.

“Šta da kažemo za predsjednika Čečenije Ramzana Kadirova koji je takođe član ‘Noćnih vukova’? Čečeni koji su ratovali sa Rusima, sada zajedno grade mir i modernu Rusiju. Zašto se Bošnjaci ne ugledaju na njih. To je primjer kako Srbi i Bošnjaci mogu zajedno da grade mir. Neko nam je zasijao sjeme zla i zajedno treba da se borimo protiv toga”, rekao je Savić za Politiku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije