RTV Crne Gore prenijela vijest Associated Pressa o napadu na našu redakciju

Radiosarajevo.ba
RTV Crne Gore prenijela vijest Associated Pressa o napadu na našu redakciju
Foto: RTV Crne Gore / Podrška kolega iz Crne Gore

"Policija Bosne i Hercegovine uhapsila je dvojicu mladića, osumnjičenih da su kasno sinoć upali u redakciju portala Radiosarajevo.ba i prisilili novinare da povuku jednu vijest, navodi se u objavi na portalu Radio televizije Crne Gore.

U daljem tekstu, s objavom našeg tweeta na društvenoj mreži Twitter, prenijeta je vijest sa Associated Pressa, u kojoj se navodi da je "policija navela da će oni biti optuženi za prijetnju bezbjednosti novinarima i urednicima portala tokom incidenta koji se dogodio kasno sinoć".

Nakon napada: U redakciju portala Radiosarajevo.ba pristižu brojne reakcije iz BiH

Nakon gnusnog napada u redakciju portala Radiosarajevo.ba od sinoć pristižu brojne reakcije iz cijele Bosne i Hercegovine. Podršku su pružiliBH novinari, Naša stranka, Ambasador Italije Nicola Minasi, Asocijacija sportskih novinara FBiH, federalni premijer Fadil Novalić, Melika Mahmutbegović, potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine, Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH, gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka, a i Ambasada SAD-a u BiH dala je također podršku redakciji portala Radiosarajevo.ba.

"Kako je saopštio Radiosarajevo.ba, huligani su upali u redakciju bijesni zbog vijesti da su navijači Fudbalskog kluba "Sarajevo", osuđeni na pet godina zatvora u Bjelorusiji zbog posjedovanja kokaina. Oni su prijetili zaposlenima i njihovim porodicama smrću, a urednik je bio prinuđen da povuče vijest sa sajta. Portal je situaciju opisao kao "pravu talačku situaciju". Incident je naišao na brojne osude u Sarajevu", piše na portalu RTV Crne Gore.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije