RTRS: Zbog posjete premijera Pakistana sklonjena božićna jelka iz Parlamenta?

Tanjug
RTRS: Zbog posjete premijera Pakistana sklonjena božićna jelka iz Parlamenta?
Tokom službene posjete Sarajevu premijera Pakistana Navaz Sharifa predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić odveo je gosta u džamiju, Gazi Husrev begovu biblioteku i na grob Alije Izetbegovića.

Za vrijeme posjete bila je sklonjena božićna jelka iz hola zgrade Parlamentarne skupštine (PS) BiH, javlja RTRS, prenosi Tanjug.

Navodi se da je jelka, na intrervenciju zaposlenih Srba i Hrvata vraćena, ali tek kada je pakistanska delegacija napustila skupštinu.

"To je potez koji šalje veoma ružnu poruku. Ne razumem zašto se to događa, jer sam uveren da se i sam pakistanski premijer ne bi s tim složio", ocijenio je potpredsednik Doma naroda PS BiH Bariša Čolak.

Predsedavajuća Komisije za spoljne poslove Predstavničkog doma PS BiH Dušanka Majkić smatra da se na ovakav način ne predstavlja multietnička zemlja kakva je BiH.

"On (Navaz Sharif  je došao u posetu Bošnjacima, a Bošnjaci stvaraju iluziju o BiH kao zemlji Bošnjaka pred njihovim prijateljima iz arapskog sveta. Nije to način na koji se predstavlja jedna multietnička zemlja, ali to nama potvrđuje da BiH ovakva kakva je, ne može biti, niti potrajati, poručuje Majkićeva.

Šef bosanskohercegovačke diplomatije Igor Crnadak smatra da od posjete pakistanskog premijera ne treba praviti diplomatski problem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije