BiH / Romanija: Zbog svađe s roditeljima Nada Koprivica godinama živi u vojnom bunkeru

14. 11. 2017. u 09:04:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Romanijska šuma krije neobične priče, a posebno je zanimljiva ona o Nadi Koprivici, koja zbog svađe s roditeljima već šest godina živi u jednom od starih bunkera Jugoslovenske narodne armije.

Nedaleko od ceste nalazi se bunker u kojem Nada obitava godinama, izbjegavajući komuniciranje sa bilo kim, a šumari koji je ponekad vide ne preporučuju ulazak u njen improvizirani dom, prenosi ATV.

"Viđam je često, ona tu boravi pet-šest godina, živi u ovom bunkeru od JNA. Tu stanuje, a kako se hrani i šta radi ja stvarno ne znam. Vidim je često bere šumske jagode. Asocijativna je i kada primijeti ljude bježi u šumu", kazao je jedan od šumara s Romanije Bojan Abazović.

Njegove kolege pojašnjavaju kako je Nada, najvjerovatnije, zbog svađe s roditeljima, koji joj nisu dopustili da u kuću unese psa, pobjegla i nastanila se u ovom bunkeru. Sada tu živi s psom i njegovim mladunčadima. Neki od njih pojašnjavaju i da ne voli civilizaciju.

"Svaki dan prolazim ovuda i viđamo se, dobar dan, dobar dan i ništa drugo. Kažu da ima muža i kćerku i da je ona fakultetski obrazovana. E sad šta je bilo, kako je bilo i što je tu došla da živi sama, ne znam”, rekao je Risto Valjarević.

Radomir Antonić mogao bi da se nazove njenim prvim komšijom. Kaže da je miroljubiva i da se na nju već navikao. I dalje ga čudi da je odlučila da živi u zemlji.

“Čudno jeste, čudno, ali niko tu ne obraća pažnju puno, ona je stalno tu. Dolazila je prije godinu i po, dvije kod mene, nosila vode, sad u zadnje vrijeme ne dolazi, ne nosi”, rekao je Antonić.

Pričaju Romanijci da je viđaju sa kesama hrane. Nagađaju da ima i neku penzijicu. Baš to ih i čudi da i pored primanja živi u bunker i to na debelim romanijskim minusima.

NEMA KOMENTARA