Reisul-ulema u trodnevnoj posjeti Kataru: Nesebična pomoć BiH i IZ BiH

Radiosarajevo.ba
Reisul-ulema u trodnevnoj posjeti Kataru: Nesebična pomoć BiH i IZ BiH
Foto: MINA / Reisul-ulema se danas sastao sa ministrom vakufa

Reisul-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović boravi u trodnevnoj radnoj posjeti Kataru, prenosi agencija MINA.

Danas 15. aprila, sastao se sa ministrom Ministarstva vakufa i islamskih pitanja gospodinom Gajsom bin Mubarekom el-Kuvarijem kojem se još jednom zahvalio na podršci koju ovo ministarstvo i Katar pružaju Bosni i Hercegovini i Islamskoj zajednici. Na sastanku u zgradi Ministarstva posebno je istaknuto obostrano zadovoljstvo realizacijom projekta izgradnje ali i ceremonijom otvaranja zgrade Gazi Husrev-begove biblioteke. Tokom sastanka razgovaralo se i o nastavku saradnje između Ministarstva i Islamske zajednice na svim poljima.

Sastanku je prisustvovala i Nj.E. ambasadorica Bosne i Hercegovine u Državi Katar, gospođa Bisera Turković.

U pratnji reisu-l-uleme u zvaničnoj posjeti Kataru borave direktor Vakufske direkcije Islamske zajednice u BiH, dr. Senaid Zajimović, rukovodilac Ureda za društvenu brigu pri Rijasetu IZ u BiH, Ibrahim Malanović, te Vesim Subhi, stručni saradnik za odnose sa muslimanskim državama.

Delegacija će u toku boravka u Kataru također posjetiti i Generalnu direkciju vakufa, Fond zekata, kao i druge institucije Katara s kojima IZ u BiH ima saradnju. 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije