Reakcije iz Istočnog Sarajeva: Može li glavni grad BiH biti u prijeratnim granicama

Radiosarajevo.ba
Reakcije iz Istočnog Sarajeva: Može li glavni grad BiH biti u prijeratnim granicama
Foto: J. M. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo i Istočno Sarajevo

Reakcije na Deklaraciju SDA stigle su i iz Istočnog Sarajeva. Prema ovom dokumentu, SDA se zalaže da se Sarajevo organizira u prijeratnim granicama, sa dijelovima koji sada pripadaju RS-u kao što su Lukavica, Vojkovići, Pale, dio općine Trnovo...

Iz gradske uprave Istočnog Sarajeva poručuju da "nikakvog ujedinjavanja, spajanja, pripajanja nema, niti će ga biti", prenosi RTRS.

"U gradu Istočno Sarajevo živi nekih 65.000 Srba koji imaju sposobnosti i snage da zajedno sa institucijama RS-a naprave sebi ugodno mjesto za život. Mi danas u RS-u živimo slobodno i mislim da će ovdje biti dovoljno snage, pameti i hrabrosti da se i u budućnosti odupremo ovakvim inicijativama", rekao je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković.

Miroslav Lučić, predsjednik Skupštine Grada Istočno Sarajevo upozorava da "ako SDA nastavi sa ovakvim ponašanjem dovest će u pitanje realizaciju projekata od zajedničkog interesa, prije svega aktivnosti koje su vezane za promociju turističkih potencijala i jednog i druog grada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije