Razgovor Čovića i Izetbegovića: O Herceg-Bosni, hrvatskom TV kanalu, Dodiku...

Radiosarajevo.ba
Razgovor Čovića i Izetbegovića: O Herceg-Bosni, hrvatskom TV kanalu, Dodiku...
Foto: Bljesak.info / Izetbegović tokom obraćanja novinarima u Mostaru

''Moramo zajedno tražiti rješenja kako bi napravili jedni reformsku agendu koja će biti glavna točka Izborni zakon i Grad Mostar'', rekao je čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović nakon susreta s čelnikom SDA Bakirom Izetbegovićem u Mostaru.

Rekao je kako su ''dogovarali dinamiku kako bi neke stvari unutar Vlade Federacije trebalo promijeniti oko reorganizacije strukture vlade''.

Čović je dodao kako je osnova razgovora i jedna od tačaka povjerenje i nepovjerenje, prenosi Bljesak.

''Nikog nije bilo iz SDA na Sajmu gospodarstva. Imamo šumova u komunikaciji'', rekao je Čović.

Izetbegović je rekao kako će se iduće sedmice naći i sa SNSD-om, a da će u međuvremenu biti sastanci oko resora u Vijeću ministara.

''Idemo korak po korak. Ostat će neprecizno definirano pitanje Akcijskog plana za članstvo u NATO'', rekao je Izetbegović i dodao kako će se nastojati riješiti kriza.

''Kad je u pitanju federalna razina HDZ inzistira da se jasno definira rješenje Izbornog zakona. Ta stvar se mora uraditi ali moramo riješiti i presude suda za ljudska prava iz Strasbourga, ali možemo nagovijestiti da možemo napraviti rješenje. Mislim da smo danas napravili jedan iskorak i državu i federalnu razinu i imali smo neobično iskren razgovor. Vidimo da ima bespotrebnih nesporazuma. Razgovarali smo i o vrućim temama: oživljavaju Herceg-Bosne trećem entiteta i zadovoljan sam odgovorom'', rekao je Izetbegović.

''Loša politika bošnjačka može ih okrenuti u tom smjeru. Što se tiče televizije, to nije ništa. Ima stotinu kanala i to nije novi kanal'', rekao je Izetbegović.

Naveo je kako Milorad Dodik sve što radi i što planira raditi, optuži drugu stranu. Rekao je kako su navodi o popisu vojno sposobnih Bošnjaka besmislica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije