Ratko Mladić se vratio u pritvor

Srna
Ratko Mladić se vratio u pritvor
FOTO: EPA / Ratko Mladić

Ratko Mladić, osuđen u Haškom tribunalu na doživotnu robiju zbog ratnih zločina, koji je u četvrtak zbog zdravstvenih tegoba prebačen u bolnicu, vraćen je u pritvorsku jedinicu u Sheveningenu, potvrdio je njegov sin Darko Mladić.

Ratni zločinac Ratko Mladić prebačen u bolnicu

"Maloprije sam se čuo s ocem. Javio se iz pritvorske jedinice. Tegobe nema i sada se osjeća bolje. Rekao mi je da su mu ljekari rekli da nema novih tegoba sa srcem. Također mi je prenio da mu glavu nisu snimali", rekao je za "Večernje novosti" Darko Mladić.

Nadam se da ćemo ovoga puta dobiti ljekarsku dokumentaciju brže, jer se dešavalo da čekamo i po tri-četiri mjeseca, dodao je on. Prema njegovim riječima, Mladiću je od jutros, kada ga je posjetila supruga, bilo loše i sve mu je lošije i posjeta je prekinuta zbog dolaska ljekara.

Mladića je Haški tribunal prvostepenom presudom proglasio krivim za genocid u Srebrenici, progon Bošnjaka i Hrvata širom BiH, terorisanje stanovništva Sarajeva i uzimanje pripadnika UNPROFOR-a za taoce. Osuđen je na doživotni zatvor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije