Rasprava u RS-u: Ivanić ili Dodik, ko je više napravio u Predsjedništvu BiH

RTRS
Rasprava u RS-u: Ivanić ili Dodik, ko je više napravio u Predsjedništvu BiH
Foto: Anadolija / Ivanić i Dodik

Milorad Dodik je u Predsjedništvu BiH uradio mnogo više nego što je Mladen Ivanić uradio, u svojoj cijeloj političkoj karijeri, rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević, prenosi RTRS.

Bila je to reakcija na izjavu Ivanića da Dodik nije uradio ništa u dosadašnjem dijelu svog mandata u Sarajevu.

Ivanić: Dodik ništa nije uradio od onoga što je obećao

Kovačević je rekao da će SNSD pokušati da u narednom mandatu "popravi" sve ono što je, kako je rekao PDP, radio pogrešno.

"Kada oni govore o rezultatima, oni su takvi da su samo nanosili štetu RS-u, kako na unutrašnjem, tako i međunarodnom planu", rekao je Portparol SNSD-a.

Podsjetio je da je Ivanić bio predavač na Političkoj akademiji SDA.

"I da je tamo govorio, nadajući se da će SDA opet da ga uzme za svog malog partnera, da je on taj koji je lično zaslužan za prenos svih značajnih nadležnosti sa RS-a na nivo BiH, gdje je on njima rekao da je on najviše doprinio tome da BiH bude država", neveo je Kovačević i dodao: "Isto tako ne smijemo da zaboravimo da je Crnadak učestvovao u jednoj lažnoj međunarodnoj kampanji, kada je optuživao RS da formira paravojne formacije i da će RS da izazove ratne sukobe iako su svi u RS-u bili svjesni da to nema nikakve veze sa realnošću.

Naveo je da su to radili ne bi li na neki način prizvali međunarodnu zajednicu.

"Ne bi li prizvali do nove međunarodne intervencije na RS jer su oni svjesni da na izborima i kod građana RS-a nikada neće dobiti podršku", rekao je Radovan Kovačević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije