Ramljak: Prioritet je stabiliziranje situacije na tržištu BiH

Radiosarajevo.ba
Ramljak: Prioritet je stabiliziranje situacije na tržištu BiH
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić sastao se danas s povjerenikom Vlade Hrvatske za Agrokor Antom Ramljakom.

"U nizu dosadašnjih vrlo otvorenih i vrlo konstruktivnih sastanaka koje smo imali, moj fokus će sada biti situacija u BiH. Nama je prioritet da stabiliziramo situaciju na tržištu u BiH. Sada kad smo uspjeli osigurati finansiranje na nivou Agrokor grupe,  mislim da ću u sljedećem periodu puno više vremena posvetiti situaciji u BiH. Siguran sam da ćemo naći pozitivno rješenje za sve. Na vidiku imamo rješenje situacije", kazao je Ante Ramljak.

Dodao da će mediji nakon velikog sastanka sa dobavljačima  biti obavješteni da ne bi došlo do šumova u komunikaciji. 

"Naš fokus je na pitanju kvalitetnog nastavka i poslovanja, zadržavanja što većeg broja kapaciteta i broja onih koji rade u tim kompanijama. Ono što je za nas u ovom momentu važno jeste informacija da se i dalje vrlo ozbiljno tretira pitanje BiH unutar kompletnog procesa restruktuiranja", rekao je Zvizdić 

Ramljak se također sastao i s premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije