Ramiz Salkić: S Dodikovim smanjenjem moja plaća će iznositi 2.900 KM

Radiosarajevo.ba
Ramiz Salkić: S Dodikovim smanjenjem moja plaća će iznositi 2.900 KM
Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, najavio je odluku kojom će smanjiti plaću potpredsjedniku RS-a Ramizu Salkiću za 20 posto.

Prema riječima Salkića, ukoliko do toga dođe, njegova plaća će iznositi 2.900 KM.

"Ne znam koliko će to biti i da li će to biti. Ako bude, pretpostavljam da bi iznosila oko 2.900 KM. Nije Dodik taj koji daje ljudima nafaku, ja odgovaram onima koji su me izabrali i za one koji su me izabrali, ja sam spreman za njih raditi bez bilo kakve plate. Dodik nije taj koji određuje kolika će biti moja plaća zato što sam ja izabrani zvaničnik, kao što je izabrani zvaničnik i on. Milorad Dodik nije nikakav pretpostavljeni niti neki šef. Dakle, mi smo ravnopravni. Ukoliko on poduzme taj korak, ja ću zaštitu tražiti putem suda", kazao je Salkić te dodao kako Dodik danas mnogo toga radi što nema ni ustavnog niti zakonskog osnova te da se zbog toga nalazi na crnoj listi SAD-a i u izolaciji mnogih europskih zemalja, piše interview.ba 

Predsjednik Republike Srpska svoju odluku potkrepljuje tvrdnjom da Salkić šteti ugledu tog entiteta, a izjava zbog koje se odlučio na taj korak je ona o naoružavanju Republike Srpske. 

"Ono što sam ja rekao o naoružavanju Republike Srpske, rekli su i mnogi  svjetski stručnjaci i ugledni novinari. Ostajem pri svakoj izrečenoj konstataciji i mislim da je čak i gore nego što sam tada rekao. Mislim da je zapravo obrnuto - Milorad Dodik šteti ugledu Republike Srpske i bruka sve građane Bosne i Hercegovine, a naročito građane RS-a. On svoj narod izoluje i time izoluje čitavu Bosnu i Hercegovinu. Ja bih ostavio građanima da procjene ko koga bruka i ko šteti ugledu. Ja radim ono što mislim da je ispravno", zaključio Ramiz Salkić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije