Ramiz Salkić: Ovo je jedina realna kazna, ALI...

Fena
Ramiz Salkić: Ovo je jedina realna kazna, ALI...

Potpredsjednik entiteta RS Ramiz Salkić izjavio je da je jedino moguća i realna doživotna kazna za Radovana Karadžića, ali da ostaje žaljenje jer nije presuđen genocid za Prijedor, Zvornik, Vlasenicu, Foču, Bratunac...

"To ni u kom slučaju ne odgovara činjenicama i onom što su preživjele žrtve, kao i onome što osjećamo mi, koji smo bili sudionici tog vremena", rekao je Salkić.

Po njegovom mišljenju, današnja presuda je samo djelimično zadovoljavanje pravde.

"Kazna jeste doživotna i jedino je moguća i realna, ali je trebalo uvrstiti i općine u kojima je evidentno počinjen žločin, te u kojima su postojale genocidne namjere i sve bilo organizovano i kordinirano s jednog mjesta. Ovako, ostaje poruka da se mogu počiniti zločini, ali da mogu ostati nekažnjeni. To šalje ružnu poruku i onima koji bi to u budućnosti eventualno razmišljali da urade, da će postojati vjerovatnoća da ostanu nekažnjeni", kazao je entitetski potpredsjednik.

Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove pravosnažno je osudio bivšeg predsjednika RS Radovana Karadžića na doživotnu kaznu zatvora.

Sve o presudi Radovanu Karadžiću čitajte na ovom LINKU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije