Ramiz Jelovac za Radiosarajevo.ba: Nisam se kandidirao za Sabor IZBiH!

Radiosarajevo.ba
Ramiz Jelovac za Radiosarajevo.ba: Nisam se kandidirao za Sabor IZBiH!
Foto: Faruk Vele / Ramiz Jelovac

Dosadašnji potpredsjednik Sabora Islamske zajednice u BiH i predsjendik Medžlisa Islamske zajednice Mostar Ramiz Jelovac potvrdio je za Radiosarajevo.ba da se nije kandidirao za novi mandat u tom najvišem predstavničkom i zakonodavnom tijelu Islamske zajednice u BiH.

Piše: Faruk Vele

Jelovac je na ovaj način odbacio i mogućnost da će on biti novi predsjednik Sabora IZBiH o čemu se govorilo unutar krugova Islamske zajednice, pa i u javnosti.

On nije detalnije objašnjavao razloge svoje odluke, osim što je naglasio činjenicu da je proteklih godina bio u brojnim strukturama Islamske zajednice od najnižeg nivoa pa do samog vrha Sabora IZBiH.

Kao što je poznato, novi predsjendik i potpredsjednici Sabora IZBiH biraju se iz reda članova Sabora.

Inače, na području Muftijstva mostarskog, kao i u drugim dijelovima Islamske zajednice u BiH, u nedjelju su birani sabornici za novi mandatni period od 2018.-2022. godine.

Hercegovinu će u Saboru IZBiH predstavljati ugledni mostarski adovkat Damir Sadović, profesor Ćamil Tabaković, Ramiz Zahirović iz Jablanice, Džemail Ćibo, direktor Ureda za zakonodavstvo Vijeća ministara BiH i bivši pomoćnik federalnog ministra za raseljene osobe, Dževad Hodžić iz Livna, Tarik Mujanović iz Ljubuškog i Sadet ef. Bilalić s područja istočne Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije