Rajko Vasić reagirao na objavu da Tužilaštvo istražuje njegove tvitove

Radiosarajevo.ba
Rajko Vasić reagirao na objavu da Tužilaštvo istražuje njegove tvitove

"Ako Tužilaštvo i Sud BiH otvore presedan i počnu zatvarati Srbe zbog tvitova, a mi to budemo mirno posmatrali - možemo slobodno da pakujemo stvari."

Novi Vasićev tvi - undefined

Ovo je današnji tvit Rajka Vasića koji je napisao nakon što je objavljeno da Tužilaštvo i Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) istražuju njegove tvitove.

Skandalozno: Rajko Vasić na Twitteru zaprijetio novim genocidom
Emir Suljagić poručio Rajku Vasiću: Čekamo te
Tužilaštvo BiH ispitat će Twitter postove Rajka Vasića

Podsjetimo, Rajko Vasić, jedan od ideologa Dodikovog SNSD-a, na svom je Twitteru uoči 11. jula, dana kada se sjećamo genocida u Srebrenici, objavio skandaloznu poruku u kojoj je zaprijetio novim genocidom.

"Nešto mislim, ako toliko volite taj genocid nad vama, sačekajte sljedeću priliku", napisao je Vasić.

"Tužilaštvo Bosne i Hercegovine izvršit će provjere povodom prijava u vezi objave Rajka Vasića na mreži Twitter od 10. jula 2018. godine”, odgovorio je poslije za Radiosarajevo.ba glasnogovornik Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Vasić je nakon toga napisao još nekoliko poruka u kojima negira genocid i zločine. "Genocid je haško-sarajevska laž u kome uvijek stradaju bosanski muslimani", napisao je Vasić.

Među prvim reakcijama na ovu skandaloznu poruku stigla je ona od Emira Suljagića, publiciste i novinara, čovjeka koji je preživio srebrenički genocid.

"Prvenstveno, očekujem od državne tužiteljice Gordane Tadić da otvori zvaničnu istragu. Ako to ne uradi, postavlja se pitanje za što je plaćaju građani BiH? Ova izjava je krivično djelo izazivanja nacionalne, vjerske, rasne mržnje i netrepeljivosti, jasno definirano krivičnim zakonima te je ovim putem otvoreno pozivam da odmah otvori istragu", kazao je Suljagić za naš portal.

Smije li biti ličan, onako, kao čovjek - upitao nas je Suljagić. Odgovorili smo potvrdno, a on nam je rekao:

"Kao čovjek, kao pripadnik jedne generacije koja je preživjela raniji pokušaj genocida, poručujem Rajku Vasiću - čekamo te."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije