Poledica na putevima u BiH: Još uvijek ima snijega na cestama

Radiosarajevo.ba
Poledica na putevima u BiH: Još uvijek ima snijega na cestama
Saobraćaj se ovoga jutra na putevima u BiH odvija usporeno po mokrom ili zasniježenom kolovozu. 
Zbog niskih jutarnjih temperatura u nižim područjima kao i na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima  upozorava se na poledicu na kolovozu.
 
Apelira se na vozače da voze opreznije i da na put ne kreću bez zimske opreme. Na jugu naše zemlje vozi se po pretežno suhom kolovozu.
 
Na putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije. Izdvajamo autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići). Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: M-17 Žepče-Maglaj, M-18 Simin Han-Priboj i M-17 Jablanica-Mostar. 
 
Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.
 
Zbog radova koji još uvijek traju na području Hrvatske, povremeno se na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja formiraju duže kolone vozila.

KANTON SARAJEVO
 
- Zbog izvođenja neophodnih radova svakodnevno od 08 do 16 sati etapno će se obustavljati saobraćaj na dijelu ulice Bosanskih kraljeva (od spoja sa ulicom Safeta Hadžića do spoja sa ulicom Atife Karalić). Etapne dionice su: od raskrsnice sa ulicom Safeta Hadžića do raskrsnice sa ulicom Kraljice Jelene, od raskrsnice sa ulicom Kraljice Jelene do raskrsnice a ulicom Alibega Firdusa i od raskrsnice sa ulicom Alibega Firdusa do raskrsnice sa ulicom Atife Karalić. Za vrijeme obustave u funkciji su alternativni pravci.
- Zbog izvođenja neophodnih radova izmjenjen je režim saobraćaja u ulicama: Konak, Odobašina, Dajanli Ibrahim bega, Safvet-bega Bašagića, Sagrdžije, Jelića, Zmajevac  i  Zvornička.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije