Radovi na uređenju centra Zenice

Fena
Radovi na uređenju centra Zenice
/ Grad Zenica
Ljetnu građevinsku sezonu "Javno preduzeće za uređenje grada Zenica“ koristi za preuređenje gradskih ulica.

U Zenici je u toku rekonstrukcija jedne od glavnih saobraćajnica u centru grada, a radilište je otvoreno na kompletnoj ulici Londža, od Bosanke do Drvenog mosta.

"Nakon završetka rekonstrukcije, centar grada dobit će potpuno novi izgled, a obimni radovi se izvode u okviru projekta Glavne gradske magistrale i podrazumijevaju sanaciju kolovoza i pješačkih staza, te izgradnju biciklističkih staza", rečeno je Feni iz ureda gradonačelnika Zenica.

Na raskrsnici "Uglovnica“, osim proširenja saobraćajnih traka, bit će urađen i kompletan kružni tok, koji će u središnjem dijelu imati atraktivnu fontanu.

Obimna rekonstrukcija ove gradske raskrsnice i ulice Londža zahtijeva uspostavu posebnog režima saobraćaja s povremenim obustavama u tom dijelu grada.

Vrijednost projekta i radovi koji se izvode iznose oko 600.000 KM, a izvođači su sarajevska kompanija "Euro-Asfalt i kozorcij“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije