Radončić: SDA i HDZ se uvijek dogovore, a ja kao da podržavam manjinsku vladu

Fena
Radončić: SDA i HDZ se uvijek dogovore, a ja kao da podržavam manjinsku vladu
Čelnici vladajuće bosanskohercegovačke koalicije sastali su se danas u Predsjedništvu BiH, a u vezi sa aktuelnim političkim temama, u cilju otklanjanja problema kako bi se brže i efikasnije donosile odluke u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Po završetku tog sastanka javnosti se obratio i Fahrudin Radončić, lider Saveza za bolju budućnost, jedne od stranaka koje su u vladajućoj koaliciji. On je kazao kako je u 95 posto slučajeva neminovan dogovor SDA i HDZ-a, te da često ima problem sa tim.

"Pozicija SBB-a je takva da je u mnogim stvarima problem u dogovorima  SDA i HDZ-a. Osjećam se ponekad da podržavam manjinsku vladu", kazao je Radončić novinarima u Sarajevu.

Naveo je da je najveći problem za BiH to što je došla na crnu listu Evropskog udruženja banaka na koju su stavljene bh. banke. Smatra da je to tragedija za privredu BiH. Zbog te situacije, naglasio je, Vijeće ministara BiH mora prioritetno djelovati.

U vezi s rješenjem pitanja "Sejdić-Finci" rekao je da opet čeka dogovor SDA i HDZ-a, a da će to, vjerovatno, SBB podržati.

Najavio je da će naredni sastanak vladajuće koalicije biti održan u ponedjeljak kada će lideri predstaviti prioritete. Također, dodao je, istog dana bit će održan sastanak lidera s predstavnicima zakonodavne vlasti.

Radončić očekuje da će se najvažnija pitanja početi brže rješavati, posebno na nivou FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije