Radončić i Izetbegović: Referendum u RS-u je teška antidejtonska aktivnost

Radiosarajevo.ba
Radončić i Izetbegović: Referendum u RS-u je teška antidejtonska aktivnost
0 / Pregovori u centrali SDA bez lidera stranaka
Nakon završenog sastanka delegacija SDA i SBB-a, predsjednici ove dvije stranke Bakir Izetbegović i Fahrudin Radončić dali su izjave za novinare.

Radončić je rekao da su delegacije na sastanku koji je trajao duće od dva sata raspravili najvažnija pitanja u BiH. 

"Složili smo se da je referendum u RS-u teška antidejtonska aktivnost i vrlo velika i nepotrebna politička avantura do razgovara o onome što najviše građane zanima, a to je razvoj infrastrukture, zapošljavanja, smanjenja broja nezaposlenih, te o tome da naše vlade na svim nivoima rade što uspješnije", kazao je lider SBB-a.

Da li su usaglašeni svi stavovi u vezi sa sutrašnjim sastankom koji će biti održan sa liderom HDZ-a Dragnom Čovićem, Radončić je na upit novinara odgovorio:

"Danas su SDA i SBB razgovarali o međusobnim odnosima, bržoj implementaciji vlasti, a nismo imali taj pristup da se zajednički pripremamo za razgovor s gospodinom Čovićem. Mislim da je to najprigodniji način da sutra sve što imamo, bez prethodnih razgovora dvojice bez trećeg", kazao je naglasivši kako je fokus današnjeg sastanka bio na odnosima između SDA i SBB-a.

"Nismo imali taj pristup da se zajednički pripremamo za sastanak sa HDZ-om BiH", rekao je Radončić.

Bakir Izetbegović je rekao da će Ustavnom sudu BiH podnijeti zahtjev za ocjenu ustavnosti odluke o raspisivanju referenduma o Danu RS-a.

"Mislim da će se tom zahtjevu pridružiti i dobar dio onih koji su ovlašteni da apeliraju prema Ustavnom sudu BiH", kazao je Izetbegović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije