Radončić: Dodik i Govedarica se takmiče u veličanju ratnih zločinaca

Radiosarajevo.ba
Radončić: Dodik i Govedarica se takmiče u veličanju ratnih zločinaca
Foto: SBB / Fahrudin Radončić u Varešu, Brezi i Visokom

Dvorane u Varešu, Brezi i Visokom večeras su bile premale da prime sve zainteresirane građane koji su došli da prate predizborne skupove Saveza za bolju budućnost, navodi se u saopćenju SBB-a.

Predsjednik SBB-a i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Fahrudin Radončić osvrnuo se, između ostalog, na poruke i izjave koje dolaze iz RS.

"Vidimo ovih dana da se Dodik i Govedarica takmiče u tome ko će bolje veličati ratne zločince Radovana Karadžića i Ratka Mladića, ali neka obojica znaju da će naša država Bosna i Hercegovina biti još moćnija i jedinstvenija. Mi se ne bojimo, ja se ne bojim i pozivam ih da svoju retoriku okrenu ekonomskom razvoju i budućnosti, jer se prošlost kojoj se oni vraćaju nikad više ponoviti neće - rekao je Radončić, praćen ovacijama", rekao je Radončić.

U saopćenju je naglasio da se stanje u BiH mora promijeniti.

"Neću da budem uspješan u zemlji neuspjeha, neću da sam bogat čovjek u zemlji siromaštva, hoću da BiH i moji Bošnjaci podignu glave i pridruže se porodici bogatih evropskih naroda. Hoću da SBB bude kičma nove vlade nacionalnog spasa, mi to znamo i mi to možemo", kazao je Radončić

Inače, na skupovima u Varešu, Brezi i Visokom još su govorili Ćamil Zaimović, nosilac državne liste, Enver Merdić, nosilac liste za Parlament FBiH, kandidati za Parlament FBiH Dragoljub Brenjo i Selma Beširević, Ismet Sarajlić, nosilac liste za Skupštinu ZDK, kandidati za Skupštinu ZDK Fahrudin Brkić, Omar Memišević, Fikret Salčinović, Amra Mušić, Munib Zaimović, načelnik općine Breza, Nejra Bulbulušić-Muratović, predsjednica OO SBB-a Breza, Dženana Brkić - Šabić i Meldina Ugarak, kandidatkinje za Skupštinu ZDK, te Elmir Omerbegović, kandidat za Parlament FBiH. 

U saopćenju SBB-a se navodi da imaju rješenja za nagomilane probleme, imamo hrabrosti, imamo snagu za bolju budućnost - jedinstvena je poruka svih kandidata Saveza za bolju budućnost BiH.

 

 

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije