Radnici 'Aluminija' kivni na Čovića i HDZ: Lopove, lopove!

Radiosarajevo.ba
Radnici 'Aluminija' kivni na Čovića i HDZ: Lopove, lopove!
Foto: Bljesak.info / Protesti radnika 'Aluminija' ispred HDZ-a

Predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine Dragana Čovića su radnici Aluminija prilikom njegovog dolaska u sjedište stranke u Mostaru dočekali zvižducima i psovkama.

Radnici i građani se okupili ispred HDZ-a, Čović "pobjegao" u 'Aluminij'

Dodatno nezadovoljstvo radnika, kako je naveo portal Bljesak, je izazvalo to što Čović nije razgovarao sa sindikatom, već samo sa upravom kompanije.

Sa obje strane saobraćajnice kojom se kretala kolona u kojoj se nalazilo i Čovićevo vozilo su se nalazili radnici. Neki od njih su kolonu posipali vodom, a na trenutak su bacali i manje predmete. Uzvikivali su: "Lopove, lopove!"

Kolonu su osiguravali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona. Policija je osiguravala prostor oko zgrade Hrvatske demokratske zajednice.

Čović je održao sastanak u zgradi Aluminija, iako je jučer, 10. jula bilo najavljeno da će se to desiti u sjedištu Hrvatske demokratske zajednice. To je izazvalo negodovanje nekoliko stotina ljudi koji su danas protestovali ispred zgrade ove političke stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije