Putevi u BiH: Važne informacije za vozače, posebno za magistralu M-16

Radiosarajevo.ba
Putevi u BiH: Važne informacije za vozače, posebno za magistralu M-16
Foto: Čitatelj/Radiosarajevo.ba / Vranduk / U tekstu nije događaj sa slike

Zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada, kolovoz je mjestimično mokar u istočnim i zapadnim krajevima BiH. S obzirom da meteorolozi za danas najavljuju padavine u većem dijelu zemlje iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK) u petak ujutro savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Povodom održavanja "Drill and Chill Festivala", na lokaciji kanjona Tijesno u blizini rafting slalom staze, na magistralnom putu M-16 Karanovac - Crna Rijeka, od danas pa do 15. septembra 2019. godine, od 11 do 11.45 sati saobraćaj će biti obustavljen. Alternativni pravac za vrijeme obustave je Banja Luka – Čađavica - Mrkonjić Grad.

Na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima dolazi do obustava saobraćaja u intervalima od 0.30 do 1.30 sati, od dva do 3.30 i od četiri do 5.30. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila – Tetovo - Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa – Zvirovići, i to za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva.

Zbog radova na sanaciji klizišta u petak od sedam sati do subote do 18 sati, biće obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-456 Priboj - Lopare. Za vrijeme obustave, saobraćaj će se preusmjeriti na lokalni put kroz Tobut.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima iz BIHAMK-a izdvajaju: autoput A-1 dionice Podlugovi - Sarajevo sjever i Sarajevo zapad - Lepenica, kao i magistralne puteve: Olovo – Kladanj - Stupari, Srebrenik - Orašje, Lanište - Ključ i Jajce - Jezero.

Na graničnim prelazima u petak ujutru nema dužih zadržavanja. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko – Gunja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije