PU BL: Ako se utvrde nepravilnosti, prijave građanima okupljenim ispred policije

AA
PU BL: Ako se utvrde nepravilnosti, prijave građanima okupljenim ispred policije
Anadolija / Skup grupe "Pravda za Davida", Banja Luka (19.9.2018.)

Protiv svih učesnika okupljanja ispred Policijske uprave Banja Luka za koje se utvrdi da su postupali suprotno odredbama zakona o javnom okupljanju i javnom redu i miru RS, nadležnom sudu, biće podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka, saopšteno je iz Policijske uprave Banja Luka. 

Građani su pozvani da na miran način izraze svoje stavove i suzdrže se od bilo kakvog nezakonitog ponašanja.

"Nakon okupljanja članova grupe 'Pravda za Davida' na Trgu Krajine u Banjoj Luci sinoć na kojem je došlo do verbalnog sukoba između Davora Dragičevića i lica Đ. M, okupljanje je nastavljeno na prostoru ispred Policijske uprave Banja Luka", navodi se u saopštenju iz Policijske uprave Banjaluka.

Dodaje se da je okupljanje građana organizovano na prostoru koje nije određeno odlukom o određivanju prostora za održavanje javnih skupova niti je održavanje javnog skupa prijavljeno u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju RS, a da policijski službenici obezbjeđuju navedeno okupljanje.

Ispred prostorija PU Banjaluka od sinoć građani i Davor Dragičević, otac stradalog mladića iz Banjaluke Davida Dragićevića traže da se otkriju i pravdi privedu ubice i saučesnici u ubistvu mladića.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije