Nedžad Šečić nakon isključenja iz SDP-a: Ne želim kao moji drugovi da branim PDA

Radiosarajevo.ba
Nedžad Šečić nakon isključenja iz SDP-a: Ne želim kao moji drugovi da branim PDA
Foto: Facebook / Nedžad Šečić

Povjereništvo Kantonalne organizacije Socijaldemokratske partije (SDP) Tuzla donijelo je odluku o brisanju Nedžada Šećića, predsjednika Gradske organizacije SDP BiH Gradačac, Enira Šakića, predsjedavajućeg Gradskog vijeća i Indira Deliomerovića, vijećnika u GV Gradačac, iz evidencije članova SDP BiH “zbog aktivnog učešća u formiranju nove političke stranke i stvaranja nove vijećničke većine u Gradačcu”.

Tim se povodom oglasio Šećić, koji je kazao da je o izbacivanju iz stranke saznao iz medija te da ga je isključilo Povjereništvo na čijem čelu sjede ljudi koji nikada u svojim općinskim organizacijama nisu pobijedili.

„Nakon deset godina predsjedničkog mandata, možda je bio red makar nazvati i javiti, ali to govori o ljudima koji su trenutno na čelu Povjereništva. Već danima izbacuju sve one koji imaju svoj stav i znaju kako se radi, a traže sebi podobne i slične sebi! Svoj stav imam i ne mijenjam, a drugovima hvala što su pokazali pravo lice“, napisao je Šećić.

Ova situacija je, dodaje, potvrda da je put kojeg je izabrao ispravan.

„Ne mogu, bivši drugovi, kao vi braniti PDA vladu. Ne mogu, bivši drugovi, biti na strani onih koji su blokirali uspostavu vlasti osam mjeseci u Tuzlanskom kantonu. Ne mogu i ne želim, kao vi, sjediti u opoziciji i iznevjerit 50.000 glasača koji dadoše povjerenje nama da nešto mijenjamo. Ne mogu, bivši drugovi, izdati sredinu iz koje dolazim kao pojedini, a bar ne pokušat nešto promijeniti, jer građani koji su mi dali povjerenje to očekuju. Vi nastavite svojim putem, a ja ću svojim“, poručio je Šećić.

Zatim je dojučerašnji predsjednik Gradskog odbora SDP-a Gradačac upozorio svoje bivše stranačke kolege.

„Ušutkati mene i drugove koje izbaciste, nećete, jer i u općini Gradačac isplivavaju stvari koje narod treba čuti i znati, a uskoro slijedi sigurno još isključenja jer ima još mnogo nas sa svojim stavovima, a vama to smeta. Čast mi je bit na strani Enira Šakića, Huseina Tokića, Indira Deliomerovića, Samira Fazlića, Mustafe Šakića…i još puno drugih, ali nabrojah one koje ste isključili do sada, koji su iskreni i pravi socijaldemokrati“, napisao je Šećić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije