Pokrenut postupak: Zaposlenik MVP-a zastupnike u RS-u nazvao majmunima

Radiosarajevo.ba
Pokrenut postupak: Zaposlenik MVP-a zastupnike u RS-u nazvao majmunima
Foto: Fena / Igor Crnadak

Ministar vanjskih poslova BiH (MVP) Igor Crnadak donio odluku o pokretanju disciplinskog postupka protiv Miroslava Vujčića, inače radnika MVP BiH i predsjednika Sindikalne organizacije MVP BiH, saopćeno je iz Ministarstva.

Kao razlog za pokretanje postupka navodi se “gnusno vrijeđanje poslanika u Narodnoj skupštini RS i govor mržnje u javnom prostoru”.

Objava Miroslava Vujčića na Facebook profilu - undefined

Foto: Screenshot: Objava Miroslava Vujčića na Facebook profilu

Nedopustivo je da bilo ko vrijeđa institucije RS, a pogotovo ne zaposleni u zajedničkim institucijama. Ljudima koji uz propratne prostakluke, psovke i najgore uvrede, i to još u javnom prostoru, poslanike Narodne skupštine RS nazivaju majmunima nije mjesto u institucijama. Ja to neću dozvoliti”, navodi ministar Crnadak.

Dodaje se da je predsjednik Sindikalne organizacije MIP BiH Miroslav Vujčić na svom Facebook profilu, na kojem Ministarstvo vanjskih poslova BiH navodi kao mjesto zaposlenja, prokomentarisao je sjednicu Narodne skupštine RS na nedopustiv i nemoralan način, uz evidentan govor mržnje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije