Protiv Bandić, nove v.d. direktorice Zavoda Pazarić, pokrenut disciplinski postupak

E. H.
Protiv Bandić, nove v.d. direktorice Zavoda Pazarić, pokrenut disciplinski postupak
Foto: DF / Mevlida Bandić

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Mostaru, Upravnom odboru Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece u Pazariću dala saglasnost za razrješenje Redžepa Salića s dužnosti direktora ovog zavoda.

Saglasnost Upravnom odboru data je i za imenovanje Mevlide Bandić za v. d. direktorice, koja je iz reda uposlenika Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece u Pazariću.

Naime, Mevlida Bandić je trenutno vijećnica Općinskog vijeća Hadžići iz Demokratske fronte.

U Zavodu Pazarić zaposlena je kao socijalni radnik, a kako saznajemo ona je na bolovanju od 14. oktobra 2019. godine. Na bolovanju je, jer je prethodno protiv nje pokrenut disciplinski postupak u Zavodu, zbog povrede radne obaveze.

Kako nezvanično saznajemo, prijava protiv Bandić je podnesena zbog "vrijeđanja i omalovažavanja štićenika Zavoda".

Ovom povodom kontaktirali smo i vijećnicu Bandić, koja je za Radiosarajevo.ba kazala da je još rano govoriti o bilo čemu, jer je premalo vremena prošlo od odluke Vlade FBiH.

Upitali smo Bandić i za detalje disciplinskog postupka koji je protiv nje pokrenut.

„Ja imam advokaticu koju sam angažovala zbog ovog postupka i bez nje ne želim davati izjave“, poručila je Bandić.

Na naše pitanje da li možemo znati ime i prezime, te kontakt advokatice koju je angažirala, Bandić nam je kazala da „je rano za ovakve stvari“.

„Jednostavno ne želim davati izjavu ni povodom disciplinskog postupka, a ne bilo čega drugog. Jednostavno je prerano“, kazala je Bandić za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije