Protestna šetnja u Sarajevu: Pet je do 12, dosta je bilo šutnje

Radiosarajevo.ba
Protestna šetnja u Sarajevu: Pet je do 12, dosta je bilo šutnje
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Protestna šetnja 5 do 12 u Sarajevu

Simbolično 5 do 12 danas je u Sarajevu u organizaciji Platforme za progres počela mirna protestna šetnja od Baščaršije (ispred Sebilja) do zgrade Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

"Nezadovoljni radom aktuelne vlasti, prolongiranjem izbora, korupcijom i aferama, želimo mirnim putem glasno poručiti: Dosta je bilo šutnje!", saopćeno je ranije iz Platforme za progres.

Nekoliko stotina građana okupila se na Baščaršiji i krenulu u protestnu šetnju.

Također, na ovoj protestnoj šetnji pridružili su se i predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković i predsjednici SDP-a Nermin Nikšić, Naše Stranke Predrag Kojović, te NBL-a Ibrahim Hadžibajrić i Nezavisnog bloka Senada Šepića.

Konaković je kazao da je ovo najava sinhroniziranog djelovanja opozicije u cijeloj BiH, te da je ovo poruka koju šalju da nas na političkoj sceni čeka vrelo ljeto.

Senad Šepić poslao je također poruku da će ovakvi protesti biti u cijeloj državi, jer kako on ističe ovakva situacija u BiH predugo traje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije