Vijećnici iz Bihaća na protestu: Od jeseni će u USK-a biti 13.000 migranata

Radiosarajevo.ba
Vijećnici iz Bihaća na protestu: Od jeseni će u USK-a biti 13.000 migranata
Ispred zgrade Vijeća ministara Bosne i Hercegovine počeo je protest vijećnika, načelnika i građana Unsko-sanskog kantona zbog migrantske krize u ovom kantonu.

Vijećnici, načelnici i građani traže pomoć države i sistematski pristup rješavanja problema, jer prema procjenama u ovom kantonu nalazi više 3.000 migranata.

Situacija izmiče kontroli, smatraju danas okupljeni ispred zgrade institucija Bosne i Hercegovine. Strah ih je, kako kažu, da će od jeseni umjesto dosadašnje 3.000 migranata biti 13.000 njih.

Kažu da očekuju da ih primi ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac.  Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić kazao je da je na današnjem mirnom okupljanju u Sarajevu 50 vijećnika iz ovoga bh. kantona. 

"Danas nas je ovdje 50. Nismo htjeli pozivati više građana. Namjera nam je da sve bude mirno i dostojanstveno, da pozovemo da se problem riješi", rekao je danas Fazlić. 

Fazlić je kazao da su poslali zahtjev ministru sigurnosti BiH Draganu Mektiću i predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću da ih prime, ali odgovor nisu dobili.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije