Protest: Privrednici blokirali magistralu kod tunela Crnaja!

0
Radiosarajevo.ba
Protest: Privrednici blokirali magistralu kod tunela Crnaja!
Foto: Hercegovina.info / Protest privrednika

Oko 50 privrednika okupilo se kod tunela Crnaja, na magistralnoj cesti Sarajevo-Mostar, nezadovoljni zbog rekonstrukcije ovog tunela.

Protest su najavili prije nekoliko dana kako bi ukazali na posljedice koje će za Jablanicu i ostala područja prouzročiti blokada Crnaje, do koje će doći usljed rekonstrukcije.

Negoduju jer, kako kažu, nema alternativnog pravca.

Oni traže da im se dostave tačan plan obustave prometa i alternativna rješenja za gradnju. Oni su dostavili zahtjeve.

"Inzistiramo da se kao prethodno pitanje mora riješiti kvalitetna zaobilaznica i u tom kontekstu predlažemo da Vlada FBiH pristupi realizaciji svoje Odluke kojom se obvezala da će za potrebe priključka Jablanice i svih lokalnih zajednica koje se u Jablanici uključuju na M 17 /Prozor-Rama, Gornji Vakuf-Uskoplje, Bugojno, Donji Vakuf, Tomislavgrad…/ izgraditi novu brzu cestu koja će zapravo zauvijek riješiti pitanje kvalitetne povezanosti ovih područja sa koridorom Vc i biti sigurna alternativa za potpuni protok prometa", prenosi Hercegovina.info.

Podsjetimo, najavljena je rekonstrukcija tunela Crnaja, tunela koji je decenijama crna tačka i predstavlja opasnost po sve koji tim tunelom prolaze. Nalazi se na jednoj od najfrekventnijih saobraćajnica u našoj zemlji.

Iz Cesta FBiH je ranije najavljeno da će se saobraćaj kroz tunel  odvijati naizmjenično, jednom prometnom trakom, i bit će reguliran svjetlosnom signalizacijom. O datumu stupanja na snagu režima preusmjerenja prometa javnost će biti pravovremeno informirana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije