Pronađen kombi osumnjičenog za dvostruko ubistvo u Zenici

0
Radiosarajevo.ba
Pronađen kombi osumnjičenog za dvostruko ubistvo u Zenici
Foto: Harun Bošnjak/BHRT / Pronađen kombi osumnjičenog za dvostruko ubistvo u Zenici

Pripadnici policije ZDK i SBK pronašli su jutros u mjestu Grablje, Općina Busovača,kombi kojim je osumnjičeni za dvostruko ubistvo u Zenici pobjegao s s mjesta zločina.

Ovu informaciju za portal Radiosarajevo.ba potvrdio je Hasan Hodžić, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih polsova SBK.

"Tokom noći u blizini puta M-5 pronađen je kombi u mjestu Grablje, općina Busovača. Policijski službenici SBK u saradnji s MUP-om ZDK poduzimaju mjere, radnje i svoje nadležnosti", kazao nam je Hodžić.

Podsjetimo, jučer ujutro u Zenici nepoznata osoba je upotrebom hladnog oružja, nanijela povrede osobi inicijala O.R. (1957) iz Zenice, koja je od posljedica zadobijenih povreda preminula na mjestu izvršenja krivičnog djela. U poslijepodnevnim satima, u istoj ulici, u dvorištu privatne kuće, pronađeno je još jedno tijelo muške osobe koje se, prema operativnim saznanjima, može dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelom i osumnjičenom osobom.

Prema dosad prikupljenim saznanjima, postoje osnovi sumnje da se u vezu sa izvršenjem krivičnog djela “ubistvo” može dovesti Caner (Fuat) Taylan, državljanin Republike Turske, sa prebivalištem u Zenici.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) zatražilo je od građana pomoć u pronalasku muškarca osumnjičenog za povezanost s dvostrukim ubistvom u tom gradu. Policija je objavila fotografiju osumnjičenog, te pozvala sve koji imaju informacije koje mogu pomoći u njegovom lociranju da o tome obavijeste najbližu stanicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije