Promjene u rukovodstvu KJKP Rad: Imenovana v.d.

Radiosarajevo.ba
Promjene u rukovodstvu KJKP Rad: Imenovana v.d.
Foto: Press KS / Vera Arnautović

Nadzorni odbor Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "Rad" na današnjoj sjednici imenovao je Veru Arnautović za vršiteljicu dužnosti direktorice ovog preduzeća.

Imenovana je na period od tri mjeseca, a nakon što je dosadašnjem direktoru Selimu Babiću istekao mandat. Kako je istaknuto, po okončanju primopredaje dužnosti, dosadašnjem direktoru Babiću biće ponuđeno radno mjesto u ovom preduzeću, u skladu sa njegovom stručnom spremom.

Novoimenovana vršiteljica dužnosti Arnautović je diplomirana pravnica sa dugogodišnjim iskustvom u privredi, stručnjak za privredno pravo i korporativno upravljanje.

Navedno je da će Arnautović po preuzimanju dužnosti pokrenuti proceduru raspisivanja konkursa za imenovanje direktora KJKP "Rad", a koja bi trebala biti okončana u naredna tri mjeseca.

Ministar komunalne privrede i infrastrukture KS Srđan Mandić danas je upriličio prvi radni sastanak sa noimenovanom v.d. direktoricom i članovima NO preduzeća, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije