Prokoško jezero, Vlašić, Bjelašnica...: Počeo padati snijeg u BiH

Radiosarajevo.ba
Prokoško jezero, Vlašić, Bjelašnica...: Počeo padati snijeg u BiH
PrtScr / Vlašić

Jesen je donijela prve pahulje u Bosnu i Hercegovinu - snijeg pada na Bjelašnici, Vlašiću, ali i na Prokoškom jezeru, gdje su zabilježeni i minusi.

Kako su rekli za portal Radiosarajevo.ba izjavili iz Federalnom hidrometeorološkom zavodu, u toku dana će se nastaviti pad temperature. Ipak, oluja će do sutra preći preko Bosne i Hercegovine, pa će sutra u Hercegovini već biti sunčano, a u Bosni umjereno oblačno.

No, bit će vjetrovito, pogotovo u Hercegovini, te na zapadu i jugozapadu Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka sutra će biti između 2 i 6°C, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16°C, na jugu zemlje od 16 do 21°C. U Sarajevu sutra sunčano uz umjerenu oblačnost. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 11°C. 

U srijedu nas čeka hladno jutro, a u Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između -1 i 4°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 11 i 17°C, na jugu zemlje od 17 do 22°C.

U četvrtak pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 19°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C. U petak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 7 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 21°C, jugu zemlje od 22 do 26°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije