Kiša i snijeg se neće dugo zadržati, za subotu najavljena 23 stepena

Radiosarajevo.ba
Kiša i snijeg se neće dugo zadržati, za subotu najavljena 23 stepena
Radiosarajevo.ba / Za vikend se očekuje lijepo vrijeme u Sarajevu, ali i u cijeloj BiH

U Bosni i Hercegovini jutros oblačno vrijeme sa kišom. Ponegdje u nizinama centralne i sjeverozapadne Bosne, kao i na planinama pada snijeg. 

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -2; Drvar, Ivan Sedlo 0; Bihać, Bugojno, Sanski Most, Sokolac 1; Jajce, Sarajevo 2; Livno, Prijedor 3; Banja Luka, Zenica 4; Doboj, Gradačac, Tuzla 5; Bijeljina, Srebrenica 6; Brčko, Zvornik 7; Mostar, Trebinje 9; Grude, Široki Brijeg 10; Neum, Stolac 14. 

Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme sa kišom u nižim i snijegom u višim područjima. Ponegdje u nizinama centralne i sjeverozapadne Bosne je moguća susnježica ili snijeg. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Dnevne temperature od 3 do 9, na jugu od 12 do 16 stepeni. 

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom. Dnevna temperatura oko 7 stepeni.

Objavljena je prognoza za naredna četiri dana: 

Srijeda - pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini postepeno razvedravanje tokom dana, a u Bosni u večernjim satima. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva u centralnim, istočnim, zapadnim i djelimično sjevernim područjima Bosne sa kišom ili susnježicom. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnje temperature od -1 do 5, na jugu od 5 do 10, a dnevne od 6 do 12, na jugu od 14 do 19 stepeni.

Četvrtak - pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom ili niskim oblacima. Jutarnje temperature od -3 do 3, na jugu od 4 do 9, a dnevne od 8 do 14, na jugu od 15 do 20 stepeni.

Petak - sunčano. Jutarnje temperature od -2 do 4, na jugu od 4 do 9, a dnevne od 10 do 16, na jugu od 17 do 21 stepeni.

Subota - sunčano. Jutarnje temperature od 0 do 6, na jugu od 7 do 11, a dnevne od 16 do 23 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorloškog zavoda.  

Biometeorološka prognoza

Prolazak fronte iznad naše zemlje, uz zahlađenje i padavine, loše će djelovati na osjetljive osobe. Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, nervoze, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, u noći problemi sa snom. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti i posvetiti pažnju odijevanju. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije