Prognoza: Kakvo nas vrijeme očekuje početkom sljedeće sedmice?

Radiosarajevo.ba
Prognoza: Kakvo nas vrijeme očekuje početkom sljedeće sedmice?
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Sarajevo

U Bosni je današnje jutro pretežno oblačno, a u Hercegovini vedro, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

Temperature zraka izmjerene u sedam sati su: Bjelašnica -10 stepeni Celzijevih, Sanski Most -5, Grude -3, Ivan Sedlo, Livno, Sarajevo, Široki Brijeg i Sokolac -2, Banja Luka -1, Bihać, Doboj i Tuzla 0, Bijeljina, Bugojno i Srebrenica 1, Gradačac 2, Trebinje 6, Neum 7 i Mostar 8 stepeni Celzijevih.

U Bosni se danas očekuje pretežno oblačno vrijeme. Smanjenje oblačnosti je moguće u drugoj polovini dana. U kotlinama će biti magle. Vjetar u Bosni slab istočnog i jugoistočnog smjera.

U Hercegovini će biti sunčano. Bura će biti slaba.

U Sarajevu smanjenje oblačnosti će uslijediti u drugoj polovini dana. Magla u kotlinskom dijelu grada. Najviša dnevna temperatura dva stepena Celzijeva.

U ponedjeljak, 13. januara, dugotrajna magla i niska oblačnost se očekuje na području Krajine, sjevera, sjeveroistoka, te po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne. U Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinama sunčano. Vjetar u Bosni slab istočnog i jugoistočnog smjera. U Hercegovini slab vjetar sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni.

U utorak, 14. januara, u Bosni malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U Hercegovini umjereno oblačno. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni.

U srijedu, 15. januara, u Bosni malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni, saopćeno iz FHMZ.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije