Proglašeno stanje prirodne nesreće u Kaknju

Radiosarajevo.ba
Proglašeno stanje prirodne nesreće u Kaknju
Foto: Općina Kakanj / Proglašeno stanje prirodne nesreće u Kaknju
V.d. načelnik Kaknja Aldin Šljivo izdao je naredbu o mobilizaciji svih raspoloživih resursa koji se mogu upotrijebiti u borbi sa vodenim bujicama, a donesena je i odluka o proglašenju stanja prirodne nesreće na području Kaknja.

Na terenu se vodi intenzivna borba sa bujicama, u brojnim selima mještani su izašli s alatom i dajući maksimum se bore s nedaćama, mašine se i dalje upućuju na teren.

Obustavljen je do daljnjeg saobraćaj prema Brnjicu, jedina alternativa trenutno je preko Ponijera. U Semetišu bujica ugrožava put.

Put prema Subotinju je u prekidu zbog odrona i zbog izlijevanja vode iz korita Ribnice. Problema ima i u Gornjim Lučanima

U Zagrađu je došlo do začepljenja propusta ispod puta u blizini džamije. U prekidu je put za Javor i Gornju Papratnicu zbog izlijevanja potoka.

V.d. načelnik Aldin Šljivo je izdao naredbu o mobilizaciji svih raspoloživih resursa koji se mogu upotrijebiti u borbi sa vodenim bujicama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije