Profesor Azinović čestitao institucijama BiH: Imamo fenomenalne profesionalce

F. V.
Profesor Azinović čestitao institucijama BiH: Imamo fenomenalne profesionalce
Twitter / Vlado Azinović

Prva grupa povratnika sa sirijskog ratišta i članova porodica, u Bosnu i Hercegovinu je stigla u četvrtak.

Podsjetimo, Sud Bosne i Hercegovine odredio je jednomjesečni pritvor peterici osumnjičenih boraca ISIL-a. Sedam ih je iz Sirije deportovano na Međunarodni aerodrom Sarajevo.

U pritvoru su Jasmin Keserović, Senad Kasupović, Hamza Labidi, Emir Ališić i Milarem Berbić, a na ispitivanju u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu - Armen Dželko i Muharem Dunić.

Koliko su ovo značajne aktivnosti za našu državu na međunarodnom  i sigurnosnom planu, svjedoči i činjenica da je američki državni sekretar Mike Pompeo zahvalio institucijama Bosne i Hercegovine nakon povratka 25 osoba iz iz Sirije. 

Državni sekretar SAD Mike Pompeo zahvalio Bosni i Hercegovini

Američki državni sekretar Mike Pompeo zahvalio se institucijama Bosne i Hercegovine nakon, kako je rekao, povratka 25 osoba - terorista i članova njihovih porodica, iz Sirije. Pompeo se na Twitter profilu zahvalio BiH, ali ohrabrio i druge zemlje da urade isto. We thank #BosniaHerzegovina for repatriating 25 individuals, both foreign terrorist fighters and family members, from Syria.

Pompeo se na Twitter profilu zahvalio BiH, ali ohrabrio i druge zemlje da urade isto.

Profesor na Fakultetu političkih nauka (FPN) i ugledni stručnjak za pitanja terorizma prof. dr. Vlado Azinović, koji temeljito prati sve što se u vezi s našom zemljom dešava u ovoj oblasti na međunarodnom pravu, uputio je, također, čestike "svima koji su učestvovali u operaciji".

"Imamo fenomenalne profesionalce - od sigurnosnih agencija, do hitne pomoći, socijalnih službi i psihologa. Svi povratnici, posebno žene i djeca, tretirani humano i s poštovanjem. Pravi posao tek počinje", napisao je profesor Aznović na Twitteru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije