Procurili zaključci nakon izvještaja Anketnog odbora: Priprema se skup u Banjoj Luci

Radiosarajevo.ba
Procurili zaključci nakon izvještaja Anketnog odbora: Priprema se skup u Banjoj Luci
Foto: Radiosarajevo.ba / Arhiv / Skupština RS
Narodni zastupnik iz RS-a Adam Šukalo objavio je na svom Facebook profilu Prijedlog zaključaka povodom razmatranja izvještaja Anketnog odbora sa ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica vezanih za slučaj stradanja Davida Dragičevića.

"Poštovani građani, pročitajte i pogledajte potpis režim na zločin ubistva Davida Dragičevića. Mi i vi nećemo više biti pod istim krovom institucije koja nakon ovih zaključaka više nije narodna!", napisao je Šukalo na na svom Facebook profilu. 

Podsjetimo, zastupnici Narodne skupštine Republike Srpske završili su kasno sinoć raspravu o izvještaju Anketnog odbora formiranog Odlukom Narodne skupštine s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica vezanih za slučaj stradanja Davida Dragičevića.

Sad je već izvjesno da taj izvještaj neće dobiti podršku vladajuće većine u entitetskom parlamentu, jer bi, kako su naveli, njegovim prihvatanjem parlament izašao iz okvira svojih ustavnih nadležnosti.

Završena rasprava o izvještaju u slučaju Dragičević, verbalni duel u NSRS

Ako Skupština odbije Zaključke Anketnog odbora, a to je predsjednik RS-a Milorad Dodik unaprijed najavio, moguće da će doći do velikih negodovanja grupe "Pravda za Davida", koja trenutno broji više od 300.000 osoba.

Kako saznaje portal Radiosarajevo.ba, očekuje se veliki skup 7. jula u Banjoj Luci. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije