Priznanje Kosova: Iz kabineta Bakira Izetbegovića reagirali na uzbunu u Srbiji

Radiosarajevo.ba
Priznanje Kosova: Iz kabineta Bakira Izetbegovića reagirali na uzbunu u Srbiji
Fena / Arhiv
Nakon što je Tanjug emitovao intervju bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića dat za "Deutsche Welle", redakciji se javio njegov savjetnik za informiranje.

Kako javljaTanjug , on je zahtijevao preciziranje informacije, za koju smatraju da, tako kako je data, predstavlja politički problem.

Tanjug je, naime, prenio da je Izetbegović za "Deutsche Welle" rekao: 

"Što se mene tiče, Kosovo je do sada trebalo da bude priznato. Sad će se naljuti naše kolege, a naši pokušaji da se to dogodi samo su donijeli probleme unutar BiH, a nisu pomogli Kosovu"


Na direktno pitanje hoće li BiH u nekom trenutku priznati kosovsku nezavisnost, Tanjug je Izetbegovićev odgovor prenio sa: "Da". 

Savjetnik bošnjačkog člana Predsjedništva BiH  ukazuje da je Izetbegovićev odgovor, precizno, bio: "Nadam se da da", navodi Tanjug. 

Jasno je da bez saglasnosti ostala dva člana Predsjedništva BiH, posebno bez srpskog člana Predsedništva BiH, zvanično Sarajevo tu odluku ne može da donese, što potvrđuje i Izetbegović, u istom intervjuu, rekavši: 

"Ukoliko se srpski predstavnici u BiH tome i svemu drugome suprotstave, odluke nema". 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije