Prijevremeni izbori u devet općina i gradova

Fena
Prijevremeni izbori u devet općina i gradova
Foto: Radiosarajevo.ba / S jedne od sjednica CIK BiH

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine donijela je danas odluke o utvrđivanju i objavi broja birača upisanih u izvod iz Centralnog biračkog spiska za glasanje izvan BiH na prijevremenim izborima za grаdоnаčеlnikа Grаdа Dоbој i Grаdа Тrеbinjе te nаčеlnikа općina Bоsаnskо Grаhоvо, Bоsаnski Pеtrоvаc, Bužim, Dоmаlјеvаc-Šаmаc, Drvаr,  Kаkаnj i Ribnik koji će biti održani u nedjelju, 17. februara. Na izvodu se nalazi 4.649 birača.

Donijete su i odluke kojima se odbijaju upisi u izvod iz Centralnog biračkog spiska za glasanje izvan BiH na prijevremenim izborima za 191 osobu jer njihove prijave ne ispunjavaju uvjete propisane zakonom. Podnosioci prijava koje su odbijene imaju pravo žalbe Apelacionom odjelu Suda BiH u roku od dva dana od dana objave odluka na web stranici Centralne izborne komisije BiH.

Navedene Odluke Centralne izborne komisije BiH danas će biti dostupne javnosti na web stranici Centralne izborne komisije BiH, www.izbori.ba  pod linkom „Prijeveremeni izbori 2019“, saopćeno je iz CIK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije