Preživjela žrtva genocida Fadil Cvrk: Munira Subašić je ponizila žrtve

Radiosarajevo.ba
Preživjela žrtva genocida Fadil Cvrk: Munira Subašić je ponizila žrtve
Fadil Cvrk, veliki humanitarac i čovjek koji je preživio genocid u Srebrenici, reagirao je na izjavu predsjednice Udruženja "Majke Srebrenice" Munire Subašić, kojom je, kako kaže, uvrijedila žrtve Ahmića.

Cvrk je na svom Facebook profilu napisao sljedeće:

"Kao preživjeli srebreničkog genocida, uzimam sebi za pravo da javno osudim izjavu polupismene predsjednice Udruženja Majki Srebrenice koja je više nego ikada ponizila ovo Udruženje i sve bošnjačke žrtve, posebno Ahmića. Poslije višegodišnjeg kompromitirajućeg rada i skandaloznih izjava,nazivajući kraljicom osobu koja ruši Ustavni poredak BiH, ovakva čobanica ne može više biti na čelu ovog Udruženja i na osnovu žrtava genocida i ukazanog poštovanja čitavog svijeta, sticati materijalnu korist za sebe i one oko sebe. Ako ovo Udruženje nema snage i mehanizma da je smjeni, svi mi Srebreničani ma gdje bili,trebamo dići svoj glas i stat u kraj ovom bezobrazluku”.

fadil-cvrk-facebook1.jpg - undefined

FOTO: Facebook

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije