Na meti Arapi i Rusi: Pretresaju se nekretnine i turistička naselja stranaca u BiH

E. H.
Na meti Arapi i Rusi: Pretresaju se nekretnine i turistička naselja stranaca u BiH
Na cijelom teritoriju Bosne i Hercegovine danas se provodi velika akcija kodnog naziva „Nekretnine“, a koju provodi Služba za poslove sa strancima naše države, u vezi s nekretninama koje u BiH kupuju stranci.

Kako su za Radiosarajevo.ba potvrdili iz Službe za poslove sa strancima u Bosni i Hercegovini, trenutno je u toku provjera više od 700 pravnih subjekata i 16 turističkih naselja, a kako bi se provjerile nekretnine koje kupuju stranci u našoj državi, kao i njihovi vlasnici.

Rečeno nam je, također, da se ova akcija kontinuirano provodi već neko vrijeme, te da će biti nastavljena sve do naredne sedmice kada će rezultati akcije biti predstavljeni cjelokupnoj javnosti.

Akcijom je obuhvaćen veliki broj stranih državljana, a između ostalih i državljani Saudijske Arabije, Sirije, Kuvajta, Rusije, Libije i Ukrajine, čija kupovina nekretnina je u posljednjih nekoliko godina posebno aktuelna u našoj zemlji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije