Presuda u predmetu Sanjin Sefić zakazana je sutra

Radiosarajevo.ba
Presuda u predmetu Sanjin Sefić zakazana je sutra
Presuda u predmetu Sanjin Sefić je zakazana sutra, 26. septembra u 10 sati u Kantonalnom sudu u Sarajevu.

Podsjećamo, odbrana Sanjina Sefića je 12. septembra ove godine iznijela završne riječi kojima je okončan proces koji se vodio protiv njega, a Tužilaštvo Kantona Sarajevo ga tereti da je 10. oktobra 2016. godine u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, automobilom usmrtio studentice Selmu Agić i Editu Malkoč. Tužilaštvo je također sumnjičilo i njegove saučesnike Saru Sefić, Sauda Nišića, Amara Sadikovića i Dinu Alića.

Advokati Sefića i drugih traže njihovo oslobađanje 

Pročitajte završne riječi Tužilaštva KS-a u slučaju Sanjin Sefić 

Tužilaštvo KS-a traži maksimalnu kaznu zatvora za Sanjina Sefića

Sanjin Sefić je optužen da je 10. oktobra 2016. automobilom udario i usmrtio dvije studentice Selmu Agić i Editu Malkoč. Osim Sefića, sudi se i Sari Sefić, Dini Aliću, Amaru Salihoviću i Saudu Nišiću. Suđenje Sefiću i drugima počelo je u martu 2017. godine, a u nekoliko navrata ročišta nisu održana zbog nedolaska advokata ili zdravstvenih poteškoća optuženih. 

U julu 2017. godine suđenje počinje iznova jer je prošlo više od 30 dana od posljednjeg glavnog pretresa. Porodice su iskazivale revolt zbog odgađanja ročišta navodeći da se postupak namjerno odugovlači. Posljednje ročište koje je trebalo biti održano 13. jula ove godine odgođeno je zbog nedolaska jednog od optuženih.

Ovome dodajmo i to da je ovaj slučaj izazvao veliko uznemirenje javnosti s obzirom na to da je istu noć Sefić nakon bijega s mjesta nesreće napustio i BiH u čemu su mu pomogli sestra Sara Sefić, te Dino Alić, Amar Salihović i Saud Nišić. Sefić je uhapšen u Novom Sadu 11. oktobra 2016. godine gdje je bio u ekstradicijskom pritvoru do 9. januara 2017. godine kada je predat bh. pravosuđu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije