Prestolonasljednica Švedske princeza Victoria stigla u Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Prestolonasljednica Švedske princeza Victoria stigla u Sarajevo
Foto: EPA-EFE / Švedska princeza Victorija i princ Daniel u trodnevnoj posjeti BiH

Princeza Švedske i prestolonasljednica Victoria, njen muž princ Daniel i potpredsjednica Vlade i ministrica za okoliš i klimu Isabella Lovin ipak su stigli u Bosnu i Hercegovine.

Podsjećamo, delegacija Švedske na čelu prestolonasljednicom trebala je jučer stići u našu državu ali je zbog tehničkih problema avion sa Nj.K.V princezom Victorijom i NJ.K.V. princom Danielom nije poletio sa aerodroma u Stokholmu.

Švedska princeza nije stigla u Sarajevo, otkazan sastanak u Predsjedništvu

Ipak, danas visoka delegacija iz Švedske u 9 sati i 15 minuta sastat će se s predsjedavajućim i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željkom Komšićem, Šefikom Džaferovićem i Miloradom Dodikom.

Nakon sastanka sa članovima Predsjedništva BiH princeza Victoria, princ Daniel i švedska ministrica Isabella Lovin uputit će se u Parlamentarnu skupštinu BiH gdje će zajedno s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem učestvovati na konferenciji o klimi i inovacijama.

Za princezu Victoriu, princa Daniela i ministricu za okoliš i klimu Isabella Lovin sinoć je trebao biti organizovan prijem, odnosno večera u sarajevskoj Vijećnici čiji je domaćin trebao biti predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

Svrha posjete je da se ojačaju već dobri odnosi dviju zemalja, naglase snažne veze i potencijal za nastavak saradnje u korist svih u BiH. Cilj je da se istakne veliki potencijal zemlje, a glavne teme posjete će biti klima i okoliš, inovacije i poduzetništvo te učešće mladih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije