Konaković: Prijetnje određenih grupa neće nas prestrašiti

O. K.
Konaković: Prijetnje određenih grupa neće nas prestrašiti
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Godišnja konferencija stranke Narod i pravda

Stranka Naroda i pravde održala je novogodišnji press prilikom koje se prisutnima obratio predsjednik ove stranke Elmedin Konaković.

On je kazao da je njegova stranka za vrlo kratko vrijeme ostvarila izvanredan rezultat.

"U Sarajevu, iako nismo bili na lokalnim izborima, već imamo 11 vijećnika. Imamo čak više vijećmika od nekih stranaka u koaliciji 'Petak 13.", kazao je Konaković.

On je podvukao da je pokušaj rušenja Vlade Kantona Sarajevo organiziran od strane lidera kojih se narod već 20 godina nagledao.

"Ova Vlada uradila je mnoge stvari. Između ostalog, gradila je ceste, uklonila ilegalne deponije, ukinula liste čekanja u vrtićima i osigurala naknade za porodilje, te obnovila porodilište u Općoj bolnici", dodao je Konaković.

Kako je pojasnio, izdata je podrška za zapošljavanje mladih u raznim sferama društva.

Predsjednik Naroda i pravde kazao je da je jedan od važnih poteza ove vlade upravo Zakon o MUP-u, za koje je, kako je podsjetio Konaković, ministar Admir Katica nagrađen od strane Sindikata te za "vraćanje struke u policiju".

Narod i pravda lokalna pitanja smatra bitnim pitanjima za stanovništvo kako bi se ono zadržalo u BiH.

Također, Konaković je kazao kako je put u NATO prioritet te kazao kako saradnja nije isto kao i put u NATO.

"Ministrica Turković kazala je da neće biti MAP-a, a njen predsjednik Izetbegović istakao kako se radi o gafu. Vidjet ćemo ko je bio u pravu", istakao je Konaković, dodavši da izjave da je NATO već na Drini - preuveličana.

Konaković je kazao da probosanske snage nikad nisu bile malobrojnije u Vijeću ministara te kako Bošnjaci imaju dva i po ministra.

Na to dodajte da danas Dodik i Cović imaju i prostu i većinu u klubovima u Domu naroda, pojasnio je Konaković.

"Koalicija "Petak 13" potpisala je autoput Sarajevo-Beograd onako kako je to zacrtano u Memorandumu SANU-a", tvrdi Konaković.

Od novog ministra sigurnosti očekuje da odgovori na pitanja kako je istočna granica šuplja, dok je zapadna strana hermetički zatvorena.

"Fahrudin Radončić pravdajući se za rušenje Vlade KS kazao je kako je ovoj vladi dao godinu te kako nisu viđeni rezultati. Svojim partnerima u FBiH već nekoliko godina prešućuje neizgradnju autoputa", kazao je Konaković.

Priču oko rušenja Vlade KS, kako je kazao Konaković, potpuno je demaskirao Izetbegović, koji je kazao da je koalicija dogovorena jos u maju.

"Prijetnje određenih grupa neće nas prestrašiti", kazao je Konaković.

Mi želimo graditi zajedno ovu državu i njene institucije. Pozivamo ih da se natjecemo u dobru i da nas građani po tome prepoznaju.

Pred kraj svog obraćanja, Konaković je na kratko prekinuo svoj govor, jer se zastupnica ove stranke u Skupštini KS Arijana Memić loše osjećala. 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije