Premijer KS-a Edin Forto se oglasio o Povorci ponosa u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Premijer KS-a Edin Forto se oglasio o Povorci ponosa u Sarajevu
Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Edin Forto

"Organizatori 'Povorke ponosa' su dobili dozvolu za održavanje od strane Ministarstva unutrašnjih poslova KS. Samim tim, postoje zakonske obaveze da se ovaj skup održi dostojanstveno i mirno. S druge strane Vlada KS će u skladu sa našim odgovornostima obezbijediti sve što je potrebno da se ispoštuje dato odobrenje", istaknuo je premijer Kantona Sarajevo Edin Forto.

Naveo je kako je obaveza Vlade KS da osigura da se zakazana "Povorka ponosa" održi bez incidenata na način na koji se to dešava u gradovima širom regije, Evrope i svijeta.

"Kao premijer Kantona učinit ću sve da svi građani i građanke ovog Kantona budu ravnopravno tretirani, da imaju pravo na okupljanje i da uživaju zaštitu policije", rekao je Forto. 

“U proteklim danima Festivala još jednom smo pokazali da je Sarajevo grad otvorenog srca, prijestolnica kulture i tolerancije, potrudimo se da taj imidž zadržimo i njegujemo”, poručio je premijer Foro.

 Podsjetimo, danas se o Povorci ponosa saopćenjem oglasila i stranka Narod i pravda. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije