Prekinuta sjednica Vijeća ministara: O migrantima i državnom zatvoru neki drugi put

Radiosarajevo.ba
Prekinuta sjednica Vijeća ministara: O migrantima i državnom zatvoru neki drugi put
Foto: Vijeće ministara BiH / Sjednica Vijeća ministara bit će nastavljena 4. marta 2019. godine

Sjednica Vijeća ministara BiH prekinuta je danas bez navođenja razloga, a iz službe za informisanje pojasnili su da će ona biti nastavljena u ponedjeljak, 4. marta 2019. godine.

„Planirano je razmatranje Informacije o migrantskoj situaciji u BiH i Programa rada Vijeća ministara BiH za 2019. godinu. U nastavku će, između ostalog, biti razmatrani i prijedlozi dviju odluka koje se odnose na početak rada 'državnog zatvora' te prestanak rada Jedinice za implementaciju Projekta izgradnje Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera Bosne i Hercegovine i njegovog Upravnog i Nadzornog odbora“, istakli su.

Ipak Vijeće ministara BiH usvojilo je Informaciju o učešću naše države u Regionalnom sporazumu o smanjenju cijene roaminga za zemlje Zapadnog Balkana. Zaključeno je da će BiH potpisati ovaj sporazum početkom aprila.

Također primljena je k znanju Informaciju o poduzetim aktivnostima na zaštiti i povratu imovine građana i drugih pravnih lica iz BiH u Republici Hrvatskoj, koju će Generalni sekretarijat Vijeća ministara BiH dostaviti Predsjedništvu BiH na daljnje postupanje.

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog protokola o određivanju tromeđne granične tačke između Bosne i Hercegovine, Republike Srbije i Crne Gore. Tromeđa je zajednička tačka granica katastarskih općina: Sočice (Republika Srbija), Poblaće (Crna Gora) i Đakovići /Zaborak/ (Bosna i Hercegovina), koja se nalazi u mjestu Zelena Glava, gdje će biti postavljena odgovarajuća tromeđna granična oznaka.

Između ostaliog Vijeće ministara BiH je donijelo Odluku o odobravanju kupovine objekta za potrebe smještaja Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine u Sarajevu. Ovom odlukom odobrava se kupovina objekta minimalne površine do 1.200 m² i nabavne vrijednosti do 5.000.000 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije