Prekinuta hitna sjednica Predstavničkog doma

Fena
Prekinuta hitna sjednica Predstavničkog doma
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Hitna sjednica Predstavničkog doma prekinuta je jer predmetna informacija nije dostavljena.

Na dnevnom redu bila je samo jedna tačka - Informacija Vijeća ministara BiH o Odluci o usvajanju Jedinstvenog programa obrade podataka popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. koju je donio direktor Agencije za statistiku BiH Velimir Jukić

Dom je usvojio zaljučak kojim je Vijeće ministara BiH zaduženo da u roku 10 dana dostavi informaciju.

Hitna sjednica bit će nastavljena nakon što informacija bude dostavljena.

U pauzi sjednice ministar za zvanjsku trgovinu i ekonomske odnose BiH Mirko Šarović rekao je novinarima da do jutros Generalni sekretarijat Vijeća ministara nije dobio zahtjev za dostavljanje informacije koja je trebala biti predmet današnje sjednice.

Dodao je da po Zakonu o popisu Vijeće ministara nema nikakve nadležnosti o tom pitanju, ali da će udovoljiti zahtjevu Predstavničkog doma PSBiH.

U raspravi koja je prethodila glasanju o dnevnom redu predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a Staša Košarac rekao je da je potrebno da Odluka o usvajanju Jedinstvenog programa obrade podataka popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. koju je donio direktor Agencije za statistiku BiH Velimir Jukić bude stavljena van snage jer je, prema njegovom mišljenju, ona nametnuta, a ako rješenja budu nametana, stalno ćemo se vraćati na popis stanovništva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije