Predstavnički dom FBiH zasjeda, u toku sat za poslaničke inicijative i pitanja

Radiosarajevo.ba
Predstavnički dom FBiH zasjeda, u toku sat za poslaničke inicijative i pitanja
Foto: Arhiv / Sjednica Predstavničkog doma

U Sarajevu danas i sutra zasjeda Predstavnički dom Parlamenta FBiH, a planirano je da se završi treća redovna i bude održana četvrta redovna sjednica ovog Parlamenta, javlja Patria

Između ostalog, u nastavku treće redovne sjednice, koja je u prvobitnom pokušaju prekinuta prije usvajanja dnevnog reda, zastupnici će razmatrati Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu FBiH, te prijelog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o drumskom prijevozu u Federaciji BiH.

Na dnevnom redu ove sjednice trebao bi biti Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pripadnosti javnih prihoda u Federaciji BiH, Nacrt Zakona o sportskim klubovima u Federaciji BiH, predlagač, te Informacija o Odluci o poskupljenju plina.

Na dnevnom redu četvrte redovne sjednice, između ostalog je, Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima po skraćenom postupku, Prijedlog Zakona o prostornom planiranju i korištenju zemljišta na nivou Federacije.

Na dnevnom redu je i nekoliko nacrta zakona koji se odnose na izmjene i dopune Zakona o vodama, poticanju male privrede, zaštiti zraka.

Zastupnici će razmatrati i Programa rada Vlade FBiH za 2019. godinu, kao i Prijedlog Akcionog plana za realizaciju Strategije razvoja drvne industrije FBiH za period 2018-2025.

Prije nastavka treće redovne sjenice, u skladu s već usklađenom praksom, počeo je sat za poslanička pitanja i inicijative.

Povodom protesta rudara, danas ispred Vlade FBiH, šef Kluba SDP-a Damir Mašić zatražio je da premijer FBiH Fadil Novalić i resorni ministar Nermin Džindić informišu Predstavnički dom o ovoj problematici.

Zastupnici su podržali inicijativu Faike - Mujanović Glamočanin da se na pozitivnu A listu uvrste kontinuirani mjerači glukoze u krvi ili da se uvrste u pozitivna ortopedska pomagala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije