Predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti bez rješenja za probleme u FBiH

Radiosarajevo.ba
Predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti bez rješenja za probleme u FBiH
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Čavara s predstavnicima vlasti
U Uredu predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare završeni su treći po redu razgovori o funkcioniranju vlasti u Federaciji, na kojima nije došlo do konkretnih rješenja za aktuelne probleme.

Predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti u FBiH dogovorili su ponovni susret za sedam dana i da u međuvremenu obave dodatne konsultacije.  

Glavna prepreka je, prema riječima šefa Kluba Saveza za bolju budućnost u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta Nasira Beganovića, imenovanje direktora Porezne uprave, zbog čega je i prekinuta posljednja sjednica Vlade FBiH. 

"Problem je u funkcioniranju Vlade Federacije BiH odnosno navedenog imenovanja. To je očito jedna nepremostiva prepreka u ovom današnjem trenutku", rekao je Beganović nakon sastanka dodajući da je riječ o problemu u funkcioniranju vlasti na relaciji SDA - HDZBiH. 

Na današnjem sastanku očekivalo se da dođe do dogovora, između ostalog, o održavanju sjednica Vlade FBiH i domova Parlamenta FBiH.

Čavara s predstavnicima vlasti  - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba

Današnjem sastanku su prisustvovali dopredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović, premijer Fadil Novalić,  federalna ministrica finansija Jelka Milićević, federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača, predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Lidija Bradara, predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić. dopredsjedavajući Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Jasenko Tufekčić, dopredsjedavajući.

Također, na sastanku su bili i dopredsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Mladen Bošković, dopredsjedavajuća Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Vesna Švancer, predsjednik Kluba zastupnika SBB-a u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Nasir Beganović i delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Fuad Hadžimehmedović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije