Predstavnici bh. medija u Londonu: Riješiti probleme u branši

A. D.
Predstavnici bh. medija u Londonu: Riješiti probleme u branši
Vlasnici, direktori i urednici najutjecajnijih medija u BiH boravili su u proteklim danima u Londonu gdje su učestvovali u "Fellowship" programu kojeg podržava Vlada Velike Britanije.

Učesnici programa su tom prilikom razmijenili mišljenja o krucijalnim problemima koji opterećuju medijsku industriju u BiH, a među ostalim, nedostatak transparentnosti o vlasništvu medija, nedovoljna regulacija nad internet portalima, politički utjecaj nad javnim servisima.

Sa medijskim stručnjacima i predstavnicima britanskih regulatornih institucija razgovarano je i o odgovornom izvještavanju, aspektima istraživačkog novinarstva, mehanizmima zaštite novinara, izvještavanjima o osjetljivim pitanjima.

Kada je riječ o novim medijima razgovarano je o utjecaju globalnih tokova na čitanost i finansijsku samoodrživost bh. informativnih web portala, o potrebi edukacije javnosti i potencijalnih korisnika online sadržaja.

Zadnjeg dana programa predstavnike najvažnijih bh medija, među kojima je i portal Radiosarajevo.ba, primio je ambasador BiH u Velikoj Britaniji Branko Nešković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije